Senior dating

Selv om den fælles betegnelse for de datingsider på listen herunder er senior dating, betyder det ikke at der kun er tale om seniorer eller ældre mennesker, der søger en partner eller måske kærligheden på ny.

De fleste af os, der rammer 40 og skal ud på datingmarkedet igen har en form for bagage med. Det gør, at det ikke umiddelbart er det samme vi søger, som det var, da vi var i 20erne eller måske endda 30erne. Derfor er det rart, at der findes datingsider for folk over 40 eller 50, der søger ligesindede eller jævnaldrende dates.

Det betyder ikke, at vi i den alder ikke kan date både yngre og ældre, men for de af os, der søger netop folk på vores egen alder, er det et kærkomment alternativ.

Herunder er en liste over de mest populære datingsider og en kort præsentation af deres fordele og ulemper. Og selv om overskriften er senior dating betyder det ikke, at der menes at 40 = fed og færdig. Nærmest omvendt, for der er nemlig mange fordele ved at date en på 40 eller mere, hvis du selv er samme sted i livet.

Nem & gratis oprettelse
Markedets bedste matchmaker-teknologi
Nem & gratis oprettelse
Danmarks største datingsite
Nem & gratis oprettelse
Danskernes foretrukne senior site

50plusmatch.dk

Fordele:

Siden sin etablering i 2010 har denne side arbejdet på at skabe sikre og spændende rammer for netdating med et fælles kriterie, nemlig alder.

Der er stor forskel på, hvad og hvordan man søger en partner, når man er 18 og når man er 50.

I denne alder er det ofte en blanding af romantisk samvær og venskab, der søges og en at dele de mange oplevelser, der ligger i alderen, hvor de fleste børn er fløjet fra reden og der er tid og lyst til at opleve verden på ny.

På 50plusmatch.dk er der lagt stor vægt på brugervenlighed og muligheden for at kunne kommunikere så let som muligt. Her findes også en række skønne events for medlemmer og det giver god mulighed for at mødes i virkeligheden i trygge rammer.

Ulemper:

Ønsker du at få det fulde udbytte af din profil på siden kræver det – som på alle andre sider – at du er aktiv, opsøgende og sørger for at gøre så meget ud af din profil som muligt. Det kan for mange være grænseoverskridende, specielt, når det kommer til at skulle lægge et billede op på profilen.

I sidste ende betaler det sig dog, da der er langt større interesse i gode profiler med billede.

40plus.dk

Fordele:

Der er brugt meget tid på at gøre siden brugervenlig for dem, der ønsker at oprette en profil, så der ikke er uklarheder eller gråzoner. Skulle du alligevel komme i tvivl finder du en kundeservice, der er tilgængelig alle døgnets 24 timer, så du ikke behøver at vente på at komme i gang med at søge.

Siden er opbygget ud fra det koncept, at den, der bedst ved, hvad du leder efter, er dig selv. Derfor kan du frit kigge rundt på de mange profiler på siden og tage kontakt til dem, du finder interessante.

Herudover er der brugt meget tid på at sørge for, at der ikke forefindes tomme profiler, falske profiler eller såkaldte scammers. Det skal med andre ord være sjovt, let og sikkert for dig at bruge 40plus.dk

Ulemper:

For nogen kan det være grænseoverskridende at tilmelde sig en datingside, der henvender sig til et aldersbestemt publikum, for det kan få os til at føle os definerede af vores alder. Der er dog ingen grund til at tænke sådan, for du kan i stede glæde dig over at slippe for at spilde tiden på 18-årige, der leder efter sjov eller folk, der kun er ude efter sex.

Senior.dk

Fordele:

Et skønt og seriøs dating site for dig, der har rundet de 50 og nu søger efter kærlighed eller venskab. På denne side er der rig mulighed for begge dele og det betyder, at der er en anden og mere sober tone, end der kan opleves på andre sider, der henvender sig til singler i alle aldre.

Med en gennemsnitsalder på omkring 60 og en fin geografisk fordeling – der dog falder lidt ud til jyderne fordel, er der rigtig god mulighed for at finde det, du søger. Herudover adskiller denne side sig fra andre datingsider i det den har en overvægt af kvindelige profiler som den eneste side af sin slags.

Siden er en af de dating sites, der kan bryste sig af flest og mest varierede arrangementer og events for medlemmer i forhold til antal profiler. Det spænder lige fra fælles kaffebord til koncertudflugter eller ture på museum eller lignende.

Ulemper:

Egentlige ulemper er der ikke, hvis du er på udkig efter venskaber og hygge. Søger du derimod kærlighed og en livspartner er der et mindre udvalg på siden.

Du er dog nødt til at købe et abonnement for at få adgang til oplysninger og chatfunktion. Så hvis du ønsker at søge præcist efter singler, der søger en partner frem for venskab, er du nødt til at investere i et abonnement.

Match.com

Fordele:

Match.dk er den eneste side på listen, der ikke udelukkende henvender sig til singler med alder som kriterie.

Match.com er en datingside, med mange år på bagen og det spejler sig i antallet af brugere verden over. Mere end 300.000 profiler i Danmark og 20 millioner verden over er de tal siden selv reklamere med.

Ud over de mange profiler herhjemme er denne side også den eneste på vores liste, der tilbyder ubegrænset adgang til alle profiler verden over. Hvis du er på udkig efter en ferieflirt eller skal flytte udenlands, er det således en helt fantastisk måde at tjekke de lokale singler hjemmefra.

Med de mange profiler har du ligeledes stor mulighed blandt singlerne herhjemmefra, for med 300.000 profiler skule der være rigtig gode chancer for at finde en, der kan matche dig.

Ulemper:

Der er desværre to ulemper ved Match.com, som du skal kende til inden du opretter dig på siden. For nogen har det ikke den store indflydelse, mens det for andre spiller en stor rolle.

  1. For det første er prisen på et abonnement en del højere end den er på andre tilsvarende sider med samme muligheder.
  2. For det andet er der – som det også er tilfælde hos mange af de andre store og internationale sider – desværre rigtig mange falske eller inaktive profiler på siden, der selvfølgelig er med til at bringe deres medlemstal i vejret.

Dermed ikke sagt, at Match.com er et dårligt valg, for på trods af de mange falske profiler findes der i overflod af ægte og spændende singler derinde. Og hvad angår prisen, så får du adgang til hele verden som datingscene, når du opretter en profil.

Senior dating – til dig der ikke lader muligheden for kærlighed passere

Lad os lige aflive myten om at når vi runder skarpe hjørner som 40, 50 eller 60, så falder vores værdi på datingscenen – det er ikke tilfældet! Tværtimod vil rigtig mange opleve, at der er større interesse fra jævnaldrende, der søger en seriøs partner eller venskab.

Der er en stor tryghed og glæde i at dele hverdagen med en, der er samme sted i livet som man selv er – og kan forstå og overkomme den bagage, der er med fra tidligere forhold.

Så, hvornår er man egentlig senior?

Det er en meget flydende grænse, men på senior dating sider ligger grænsen som regel mellem 50 og 65 år. I dag er hverken 50 eller 65 nogen egentlig alder, når det kommer til at være aktiv, passioneret og lidenskabelig i det man gør.

Alder er blevet en hel del mere flydende og det, at blive gammel er ikke længere noget med aldre, men mere en mental tilstand.

For at kunne skabe fora for dem, der har passeret en vis alder – og måske allerede har familie fra tidligere – har det været nødvendigt at sætte helt klare grænser, når det kommer til alder. Derfor hedder siderne som de gør, for så er der i hvert fald ingen tvivl.

Søger du på 40plus.dk er det for singler over 40.

På 50plusmatch.dk er det folk over 50 og senior.dk er en side for alle dem, der er i den tredje alder.

Er du ikke helt klar til at søge i de kategorier, eller måske kan du bare ikke helt identificere det du leder efter ud fra alderskriteriet, så er der heldigvis sider som Match.com, der henvender sig bredt til alle aldre fra 18-?

Så selv om senior kan virke som et fy-ord eller i hvert fald noget som mange af os – uanset alder – har svært ved at identificere os med, så er det bare et ord. Og det ord er med til at definere os gennem det tal, der er vores alder, ikke en pind andet.

Giv den fuld gas på sider for jævnaldrende, hvis du søger en partner at dele resten af livet med, hvad enten de kalder dig senior eller ej.

Online dating dos og don’ts

Når du dater online, er det et helt andet sæt regler, der gør sig gældende. Derfor er det også rigtig vigtigt at give dig selv de bedst mulige forudsætninger for at lykkedes i din jagt på kærligheden, derfor finder du herunder en række råd til, hvad du bør og ikke bør gøre, når du dater online.

Hvad du ikke bør gøre:

Langt de fleste af os har hørt om folk, der er blevet franarret deres penge og informationer på nettet, derfor er det vigtigt at være forsigtig og fornuftig uden at være bange, når du kommunikerer med potentielle partnere på nettet.

  1. Lad være med at overføre eller give penge til en, du har mødt på nettet. De kan fortælle meget troværdige og til tider sørgelige historier, men det er ikke dit ansvar at redde dem. Og ofte er det et nummer for at franarre dig penge.
  2. Skrive eller del aldrig dine personlige informationer over nettet eller til folk du lige har mødt! Igen er det vigtigt, at du er fornuftig, selv om du er ved at blive forelsket.
  3. Pas på, når I skal mødes første gang og sørg for at det foregår et offentligt sted indtil du er helt sikker på, at du kender personen helt.

Ovenstående råd er ikke skrevet for at skræmme dig eller andre fra at date online, for langt de fleste du kommer i kontakt med, er helt almindelige singler som dig og mig, der er på jagt efter den eneste ene.

Det er bare råd baseret på helt almindelig sund fornuft, der til tider kan ryge ud ad vinduet, når kærligheden virker til at være indenfor rækkevidde.

Hvad du bør gøre:

Når du beslutter dig for at oprette en profil på en datingside, er den største tjeneste du kan gøre dig selv at bruge lidt tid på din profil.

  1. Sørg for at sætte et pænt og vellignende billede på din profil. Selv om det kan virke meget grænseoverskridende at lægge et billede ud på den måde, så er det en af de ting, der gør din profil interessant for de andre medlemmer.
  2. Brug tid på at formulere teksterne og svare på de spørgsmål, der eventuel stilles i forbindelse med din oprettelse. Det er med til at give dig de bedst mulige forudsætninger for at møde en sjælefrænde.
  3. Vær åben og opsøgende i stedet for at vente på at andre tager kontakt til dig. Er du opsøgende, er du selv med til at vælge, hvordan tonen i jeres fremtidige kontakt bliver gennem din første besked.
  4. Undersøg muligheden for gratis dating – altså, hvor kan du oprette bruger gratis – hvis du ikke er så meget til en abonnementsløsning.

Hvis du er seriøs i din søgning og bruger god tid på din profil giver du også interesserede det bedst mulige indtryk af dig.

Tænk på, hvad du gerne vil vide om andre, når du klikker dig ind på deres profiler og sørg for at fortælle de ting om dig selv, gerne med et glimt i øjet og en god portion humor.

Mest af alt, handler det om at være så ærlig og opsøgende, som din personlighed tillader dig. Hvis du ikke er glad for at dele for meget ud om dig selv på din profil, kan du med stor fordel holde dig til de helt basale ting, som din yndlingsmad og drikke, hvad du godt kan lide at lave samt, hvem din yndlingsforfatter er.

Det vigtigste er, at du forsøger at være så ærlig som muligt. Det kommer man altid længst med – også på nettet.

Dating eller venskab… eller?

Du kan meget vel gå ind på datingsiderne med en drøm eller forventning om at finde den store kærlighed eller i hvert fald komme ud på en række spændende dates. For rigtig mange ender det i ligeså høj grad ud i venskaber og relationer, der kommer ud af fælles interesser og værdier.

Du behøver ikke beslutte dig på forhånd for om det er det ene eller det andet du er på udkig efter, for i rigtig manges tilfælde kommer det helt til at give sig selv. Er der ikke en romantisk forbindelse, kan det meget vel være begyndelsen på et dejligt venskab. Og det i sig selv er en skøn sidegevinst ved at tilmelde sig en datingside.

Er du på seriøs jagt efter en potentiel partner, kan det være en stor frustration at opdage, at mange er på jagt efter venskab og hyggeligt samvær i ligeså høj grad som en partner og derfor måske ikke lægger helt de samme følelser og overvejelser i deres kommunikation eller tilgang til dating.

På den anden side ligger de mere frivole beskeder fra amourøse mænd og kvinder, der er på udkig efter noget mere casual. Er du ikke til den slags, må du være hård og bare slette beskederne eller blokere dem, der sender dem, givet siden har den funktion.

For nogen kan det være en fordel i deres profil at skrive, at netop den slags beskeder frabedes. Vær dog ikke alt for optimistisk i den forbindelse, for folk på udkig efter et hurtigt put, bruger sjældent tiden på at læse profilteksterne igennem.

Heldigvis findes der efterhånden et pænt udvalg af sider, der henvender sig til den slags kontakt.

Er du blevet nysgerrig, så hold dig ikke tilbage, men tilmeld dig dit foretrukne datingsite allerede i dag og begynd din søgen efter den eneste ene med det samme. Der sidder tusindvis af singler og kigger efter det samme som dig – mon ikke der også er en, der leder efter dig?